Atas Nama Cinta

Friday, 28 September 2012

Apam Coklat

Minum Petang





Apam Coklat 
Sumber :  REEN KHAN (copy paste dr kak reen je kes malas nak taip balik...huhu)

Bahan-Bahan :
1 cawan tepung gandum 
1/2 cawan gula
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan minyak masak 
1/2 cawan air
1 biji telur
1/2 sudu teh soda bikarbonat
2 sudu besar serbuk koko

Cara Membuat :
senang jer nak buatnye.. campurkan kesemua bahan dalam blender kisar sehingga sebati. kemudian masukkan dlm cup cake acuan lompang kukus 10 minit sehingga masak...




resepi ni la yg paling mudah dan ringkas untuk disediakan...sesuai la buat minum² petang kan...murah rezeki kak Reen sudi share resepi ni...sangat sedap ;-)





apam coklat khas untuk budak berdua ni...kakak dengan baju sekolahnye lagi...hikhik

Wednesday, 19 September 2012

mood swing :(


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

hai...dah lama saya x coret² kat blog ni...nasib x bersarang...huhu
bukan apa...skrg ni mood tgh mabuk² so xdapat la nak online blog ni...sian kat saya kan...hehe

dah lama saya x update masakan sbb mmg x masak skrg ni just masak² yang simple² aje.... nanti ada masa nak upload gambar time raya la... ;-)