Atas Nama Cinta

Monday, 14 April 2014

Kenangan Terindah III



Kenangan Terindah III




My 3rd son....  

Nama : Muhammad Aryan Ziqri 
Tarikh Lahir : 11.04.2013 
Berat : 3.2 kg 
Masa Lahir : 11.35 pagi 
Tempat : HUKM 


Assalammualaikum...

nak story mory sket pengalaman besalin anak ketiga aku tanggal 11 April 2013 jam 11.35 pagi di HUKM. ikutkan due date aku pada 14 April 2013 cuma terawal 3 hari je...huhu.. ikutkan pengalaman anak yang ketiga mmg mencabar sket maklum la dah 6 tahun baru nak dpt yang ketiga ni mcm nak dpt anak pertama je...hehehe

pukul 3 pagi aku dah mula rasa sakit² pinggang..sakit tu mcm skjp ok pastu hilang..dah aku mcm rasa nak dkt besalin ni kot..aku pon bangun ke toilet nak buang air..terkejutnya aku tgk² dah ade darah kuar sket...terus aku gerakkan Mr. A yang tgh nyenyak tido (nmpk x gabranya aku kat situ mcm nak besalinkan anak pertama...ahaks) Mr. A pon gabra gak time tu kot² bini dia nk nak besalin dah ke...xpe aku kate rileks dulu tgk dulu kalo xsakit sgt malas la aku nak serahkan diri kat spital tu..mmg xdpt tido la lps tu skjp² aku tgk jam rasa lmbt je masa berlalu...sakit aku dh makin kerap tp dalam masa 20 minit kjp ok kjp sakit la...

pukul 8.00 pagi selesai hantar anak2 sekolah aku pon ajak juga la Mr. A pegi spital sbb dah rasa makin kerap sakit nya...sekali sah tiba di hukm bila di check baru bkk 3 cm...so aku kena tahan wad juga la perkara yg aku paling xsuke sbb kena tanggung sakit sorg² suami xleh masuk tnggu...waaaaaaa!!!!!

dalam wad aku di suruh bnyk berjalan supaya senang besalin nnt...terasa lama aku di wad menahan sakit yg kerap datang...sehingga la 3 kali aku panggil doktor srh check aku lg brp cm sudah...huhuhu...akhirnya time aku utk diperiksa sdh tiba...masa itu la aku dah kerap sgt sakit tiap 5 minit...sehingga aku diperiksa pon aku dah nak meneran spt nak besalin...cuak gak la doktor tu srh aku tahan kjp..masa tu dh buka 7cm so aku terus ditolak ke labour room...dalam labour room aku menahan sakit lama sampaikan Mr. A pon xtau nak wat apa lg dgn  kesakitan bininya..huhu

tak dapat aku nk gambarkan camne perasaan aku menahan sakit lbh lama dari biasa dan brp kali aku mula nak meneran tapi ditahan oleh nurse sbb masih 8cm lg...baring ku sume serba x kena...Mr. A hanya mampu mengurut dan mengelap peluh ku shj...huhuhu... dan tiba² aku rasa betul² nak keluarkan baby aku terus jerit kat nurse sy dh xtahan nk teran...nurse tgk² dah 10cm dan aku pon mulakan perjuanganku...dgn 2 kali teran terdengar la suara baby ku dan terserlah rasa legaku...hahaha.. bila terpandangkan muka baby boyku segala sakit terasa seakan-akan pergi spt angin lalu...baby diletakkan ke dadaku dan begitu terharu aku rasakan...

dan selepas tu mula la kerja² nurse seterusnya...tapi kali ni pengalaman ku sedikit perit...setelah proses menjahit dan nurse mula check rupa² nya darah ku tidak dikeluarkan abis..aku di seluk beberapa kali tanpa membuka jahitan yang baru dijahit (cuba korg bayangkan...aku yg tgh menaip ni pon terasa ngilu beb)...tersiksa aku beb...huahuahua xpe la benda yg lps jgn dikenang...slp segalanya selesai aku dipindahkan ke wad...bayangkan lama aku di labour room kol 4 ptg lbh baru aku di masukkan ke wad...esok pagi nya aku bangun ke toilet dan terasa nak pitam bila smpai ke toilet dan nasib baik la aku tak terjatuh kerana boleh mmbawa maut kepadaku...sampai saje di katil aku mula tekan butang panggil nurse kerana tidak tahan hendak pitam...rupa² aku kekurangan darah...dan mula la aku ditaha 2 hari lg kerana dimasukkan 2 beg darah...huaaaaaa!!!

ok..smpai sini aje lah...bila menatap wajah kesayangan hilang jugak sakit yg ku tanggung...hehehe.. sekian... next entry aku cite lagi eh...babai